Bering Travel Surf, SUP & Yoga Retreat 2020
Se bilder

Bering Travel Surf, SUP & Yoga Retreat 2020

Gruppereise med Bering Travel

I 2020 har vi bestemt oss for at denne turen skal bli en luksusferie, og vi har bestemt at overnattingen blir på Hotel Tivoli Lagos ****, som er et av de beste hotellene i byen. Turen er fremdeles en gruppereise for minst 10 gjester per natt. Uken består av tre dager med surfing, to dager med Stand Up Paddle og 4 yoga sessions før surfing / SUP. Du deltar så mye du vil.
 
Gjennomsnittsalderen varierer fra uke til uke, men er typisk rundt 30-50 år. Vi har også gjester som både er yngre og eldre enn dette - og alle er velkomne. Det er vanligvis omtrent halvparten som reiser alene.
 
Det du kan forvente av denne turen er en sosial opplevelse der du møter nye mennesker mens du lærer eller blir bedre på Surfing, Stand Up Paddle og yoga.
 
Frokost er inkludert hver dag, lunsj serveres på stranden i forbindelse med surfing (ikke SUP), og to kvelder i uken lager kokken Rachel super deilig fellesmiddag i surfehuset sammen med de andre surferne. De andre kveldene går vi ut og spiser sammen på forskjellige restauranter (det er også veldig gode spisesteder, for eksempel hvis du er vegetarianer eller veganer).
 
Lagos i Algarve, Portugal er en fantastisk liten by. Her er alt du kan drømme om på en aktiv ferie, for eksempel fantastiske surfeplasser, vakre strender, deilige yogarom, utrulig gode restauranter, et deilig sted å bo, og selvfølgelig er det også det nydelige klimaet og de hyggelige menneskene. Byen har virkelig alt for både de som vil slappe av og de som vil kose seg litt ekstra på kveld.

nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
Yoga
Surfing i Portugal
Surfing
Stand Up Paddle

Hotel Tivoli****

I 2020 har vi bestemt oss for at denne turen skal bli en luksusferie, og det er grunnen til at vi nå må bo på Hotel Tivoli Lagos ****, som er et av de beste hotellene i byen. Turen er fremdeles en gruppereise for minst 10 gjester per natt. Uken består av tre dager med surfing, to dager med Stand Up Paddle og fire yoga sessions før surfing / SUP. Du deltar så mye du vil. Gjennomsnittsalderen varierer fra uke til uke, men er typisk rundt 30-50 år. Imidlertid har vi ofte gjester som både er yngre og mye eldre enn dette - og alle er velkomne. Det er vanligvis omtrent halvparten av gruppen som reiser alene. Det du kan forvente av denne turen er en sosial opplevelse der du møter nye mennesker mens du lærer eller blir bedre til å Surfe, Stand Up Paddle og yoga. Frokost er inkludert hver dag, lunsj serveres på stranden i forbindelse med surfingen (ikke SUP), og to kvelder i uken lager kokken Rachel super deilig fellesmiddag på surfehuset sammen med de andre surferne. De andre kveldene går vi ut og spiser sammen på forskjellige restauranter (det er også veldig gode spisesteder, for eksempel hvis du er vegetarianer eller veganer). Vi kunne rett og sett ikke bo bedre i Lagos. Hotel Tivoli Lagos ligger i gamlebyen med små trange brosteinsbelagte gater og hvite husvegger. Vi bor i nærheten av alt. Det tar omtrent 7 minutter å gå ned til sentrum av Lagos (og alle restauranter), 5 minutters gange til stedet der surfebilene kjører fra og 15 minutters gange til stranden Meia Praia og den lille vakre stranden Praia de Batata. Hotellet har et innendørs og utendørs svømmebasseng, og hvis du ønsker å dra til stranden, kan du også ta en buss hver time til Meia Praia. Hotellet har treningsrom, restauranter, bar, utendørs og innendørs svømmebasseng. Alle rommene har air-conditioning, gratis wifi, hårføner, TV og safe

Dag 1 Ankomst til Lagos

Du ankommer Lagos og sjekker inn på hotellet
Etter du har sjekket inn er det en valgfri velkomstmiddag i sentrum.

Vi har inkludert gratis transport fra flyplassen hver på to faste tidspunkt.
Mer informasjon om dette kan du lese under praktisk informasjon lengre nede på siden.

Dag 2 Surf & Yoga

Dagen starter stille og rolig med yoga kl. 07:30, frokost kl. 08:45. Klokken 09:30 går vi til Surf-Huset som er ca. 250m fra Hotel Tivoli, der får vi våtdrakter og surfebrett før vi kjører dit de beste bølgene er. Vi kjører som regel til vestkysten om sommeren, dette er fordi bølgene er ikke store nok til å surfe rundt Lagos (sørkysten). Det er ca. 30.min å kjøre til den vakre vestkysten med lange nydelige strender.
Det er totalt 3t med surfing. Vi spiser lunsj på stranden mellom surfingen. Dette er inkludert.

Vi er tilbake i Lagos (hotel Tivoli) ca 17-17.30 og vi har tid til å slappe av og ta en dusj før middag.

Dag 3 Surf & Yoga

Dagen starter still og rolig med yoga kl. 07:30, frokost kl. 08:45. Klokken 09:30 går vi til Surf-Huset som er ca. 250m fra Hotel Tivoli, der får vi våtdrakter og surfebrett før vi kjører dit de beste bølgene er. Vi kjører som regel til vestkysten om sommeren, dette er fordi bølgene er ikke store nok til å surfe rundt Lagos (sørkysten). Det er ca. 30.min å kjøre til den vakre vestkysten med lange nydelige strender.
Det er totalt 3t med surfing. Vi spiser lunsj på stranden mellom surfingen. Dette er inkludert.

Vi er tilbake i Lagos (Hotel Tivoli) ca 17-17.30 og vi har tid til å slappe av og ta en dusj før middag.
I dag er det fellesmiddag på The Surf House. Rachel lager Paella kl.19.30 (dette er inkludert)

Dag 4 Surfing

Dagen starter stille og rolig med frokost kl. 08:45. Klokken 09:30 går vi til Surf-Huset som er ca. 250m fra Hotel Tivoli, der får vi våtdrakter og surfebrett før vi kjører dit de beste bølgene er. Vi kjører som regel til vestkysten om sommeren, dette er fordi bølgene er ikke store nok til å surfe rundt Lagos (sørkysten). Det er ca. 30.min å kjøre til den vakre vestkysten med lange nydelige strender.
Det er totalt 3t med surfing. Vi spiser lunsj på stranden mellom surfingen. Dette er inkludert. Vi er tilbake i Lagos (Hotel Tivoli) ca 17-17.30 og vi har tid til å slappe av og ta en dusj før middag.

Dag 5 Avslapping og yoga

I dag har dere fri på morgenen, Yoga kl.16.30.
Om du vil at vi skal foreslå noe du kan gjør er det bare å si ifra. Vi kan arrangere det. Det er mange ulike aktiviteter rundt Lagos. Fisketur med en lokal fisker, dolphin watching, fottur, wakeboarding, dra til Sagres (end of the world). Vi kan organisere ekstra dag med surfing og SUP (dette er ikke inkludert).

Dag 6 SUP

I dag er det den første SUP-turen, dette er en sunrise tour gjennom grottene i Lagos. Det blir en tidlig start, vi blir hentet rundt 06.40. Det er verdt det, det er helt nydelig å dra så tidlig, på sommeren er det som regel vindstille, det er heller ingen båter eller mennesker så tidlig, så dere får en helt unik opplevelse. Det er lurt å spise litt frukt og eller nøtter før du drar av sted og ta med en vannflaske. Turen er ferdig rundt 09-10-tiden. Frokost blir etter SUP.

BBQ på The Surf House kl.19.30


NB! Denne turen er avhengig av vind og bølger, derfor kan det bli forandringer.

Dag 7 SUP & Yoga

I dag starter vi med yoga kl. 07:30 etterfulgt av frokost kl. 08:30. Dagens SUP- er langs en elv og vi blir hentet etter 10 (spørs på tidevannet). Turen varer ca. 3 timer, det er ikke lunsj eller vann inkludert i denne turen.

På kvelden er det avskjedsmiddag.

Dag 8 Hjemreise eller en uke til

Uken er dessverre slutt.

NB: Hvis du har et sent fly, må du være oppmerksom på at du må sjekke ut fra rommet ditt før kl. 11.00.

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
Ikke inkludert
  • Flyreise fra Norge til Faro
  • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
Generelt om reisen

Denne turen starter hver lørdag fra 11. - 25. juli 2020. Om du ønsker å bestille begge ukene, kan du kontakte oss for et tilbud.

På grunn av at aktivitetene vi gør på denne uken er væravhengig, kan det være at programmet blir justert løpende.

Denne reisen er for alle og passer perfekt til personer som reiser alene

Ofte stilte spørsmål

Her skriver vi de spørgsmål og svar, som vi ofte får i forbindelse med denne tur. Listen opdateres løbende.

- Kan jeg være af sted længere end een uge?
Ja det er helt sikkert muligt. Du må helt selv om, hvor længe du vil være der. Øverst på denne side vælger du, hvor mange uger du vil være af sted. 

- Jeg kan ikke komme en lørdag. Kan jeg ankomme en anden dag?
Ankomstdatoerne ligger fast. Hvis du fx først kan komme på en tirsdag, så vil du kunne være med indtil den efterfølgende lørdag (og evt. blive en uge mere end det). Der er ikke rabat, for de dage, du ikke er der.

- Jeg vil gerne have børn med. Er det muligt?
Deltagerne på denne tur skal være mindst 16 år gamle.

- Jeg vil med, men jeg er ikke sikker på, at jeg vil lave aktiviteter alle dage. Er jeg tvunget til at være med hele tiden?
Nej du er på ingen måde tvunget til noget som helst. Vores rejser handler om at have det sjov og nyde livet. Hvis du tilfældigvis en aften vurderer, at du bedst nyder livet ved at læse en bog, gå en tur ved stranden eller noget helt tredje - så er det absolut i orden. Det er din ferie, så du bestemmer.

- Jeg kan læse, at The Mansions ligger mindt inde i Lagos' gamle bydel. Er der så meget larm om aftenen/natten?
Nej det er der ikke. Selvom vi har alt indenfor få hundrede meter, så ligger The Mansions alligevel på en meget rolig lille gade. Vi har brugt ejendommen i flere år nu og har ikke oplevet lydgener af nogen art. Her er vi dog nødt til at have et forbehold for, at vi ikke ved, hvad andre mennesker i byen kan finde på netop i den uge, hvor I er der. Men forvent meget stille nætter.

- Jeg har særlige krav til min mad. Kan jeg så stadig få noget at spise?
Det kan du bestemt. Du skal bare sige til, hvad du har af krav/preferencer, så søger vi for det. Det er helt almindeligt at vi har gæster, som enten er vegtarer, veganere, ikke spiser gluten, ikke kan tåle laktose osv.

Skal jeg have erfaring med surfing for at være med?
Nej, du behøver ingen erfaring for at være med. På stranden inddeles man efter niveau, så begynderne øver sig i på de mindre bølger og de øvede kan tage ud bagved, hvor de store bølger er. I løbet af dagen kan man tage alle de hvil, man har lyst til.

Skal jeg have erfaring med Stand Up Paddleboarding for at være med?
Heller ikke. SUP-turene foregår i et stille og roligt tempo, så alle vil kunne følge med.

Hvor gamle er de andre deltagere på turen?
Det varierer rigtigt meget og det er ikke helt til at sige noget om, hvordan det ser ud i de enkelte uger. Vi forventer, at hovedparten af deltagerne er et sted mellem 25 og 45 år og så er der naturligvis også plads til folk som er yngre og ældre (dem er der helt sikkert også nogen af).

Kan jeg være med selvom jeg rejser alene?
Denne tur er perfekt til solorejsende, fordi man netop bliver del af en gruppe og lærer de andre deltagere at kende. Der vil være mange andre, som tager alene af sted på denne tur og enten deler værelse med en anden deltager eller bor i enkeltværelse.

Hvor lange er yogatimerne og er de udendørs?
Selvom videoen viser, at yogaen foregår udendørs, så vil den faktisk oftest være indendørs. Yogatimerne varer cirka en time pr. gang.

Mat og drikke

Frokost er inkludert alle dagene. Lunsj er inkludert i forbindelse med surfing (ikke SUP). Det betyr, at lunsj er inkludert søndager, mandager og tirsdager. Det er to kvelder, der vi drar til surf-huset for fellesmiddag og resten av kveldene spiser vi ute (de som har lyst). Du kan regne med at et måltid inkl. drikkevarer koster cirka 20-25 euro. Vennligst si ifra om du er vegetarianer eller veganer, da skal vi sørge for å akkomodere til det.

Transport / flyreise

Flyreisen fra Norge til Faro er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en flybilletsøkemaskin som momondo.no eller hos Norwegian, som har direkte fly fra Norge til Faro. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Transport til/fra flyplassen i Faro

Hver lørdag har vi satt opp gratis transport til/fra Faro Flyplass. Men kun to tidspunkt, om dere behøver transport utenom disse tidspunktene koster dette 780kr. pr. bil pr. vei.

Fra Faro til Lagos

Avgang: 11:00
Avgang: 19:15

Bemerk, at tidspunktene kan variere fra gang til gang avhengig av når gjestene kommer

Fra Lagos til Faro

Avgang: 06:30
Avgang: 16:00

Bemerk, at tidspunktene kan variere fra gang til gang avhengig av tidspunktet til hjemreisen.

Fly til Sevilla
Det er mulig å fly til Seville. Det er ca 4 timer med buss til Lagos.

Få overblikk over turen fra Sevilla til Lagos her: Rome2Rio

Fly til Lisboa

Norwegian har direkte fly fra Oslo til Lisboa. Det er enklest å ta bussen som går direkte til Lagos, det tar 3t 45min. Vi kan også organisere en transfer.

Links
Momondo
SAS
Norwegian
Ryanair

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen.

Overnatting

I 2020 har vi bestemt oss for at denne turen skal bli en luksusferie, og det er grunnen til at vi nå må bo på Hotel Tivoli Lagos ****, som er et av de beste hotellene i byen.

Om du reiser alene og velger dobbeltrom, kommer du til å dele rom med en annen deltager på turen i to enkeltsenger.

Stand Up Paddle

Vi har 2 dager med Stand Up Paddle-turer. Den første turen starter rundt kl. 06.40 på morgenen og går til grottene omkring Lagos. Den andre er en dagstur og foregår langs kanaler og elver i Algarve. Det er virkelig noe å glede seg til.

Må du være i god form?

Surfing kan være utfordrende om det er mye kraft i bølgene og det er også uvant for nybegynnere å handtere surfebrettet. Du trenger ikke å være i god form og du må ikke være redd for å ta de pausene du trenger. Dette er først og fremst ferien din og det er meningen du skal ha det gøy!

Surfing

Det er tre dagers surfing hver uke. Turene starter kl. 9:45 om morgenen og vi er tilbake igjen kl. ca. 17. Dagene starter med en kjøretur til vestkysten (sannsynligvis), oppvarmning 2* 1,5 time med undervisning, med en lunsjpause mellom undervisningen og litt tid til å sole seg og slappe av på stranden (det kan forandre seg om det er stor forskjell på flo og fjøre)..

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN REiSE - VERDI 15.000kr

Registrer deg for vårt nyhetsbrev og vinn 2 opphold på vår Surf, SUP & Yoga Retreat i Algarve sommeren 2019.